ГоловнаПолітика

Доля мирного плану вирішиться в найближчі 2-3 дні, - Штайнмаєр

Керівник МЗС Німеччини покладає всю відповідальність на сторони конфлікту

Доля мирного плану вирішиться в найближчі 2-3 дні, - Штайнмаєр
Фото: giga.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр очікує, що доля мирного плану для України проясниться найближчими днями. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"Чи вдасться піти цим шляхом (реалізації мирного плану, - ред.) - вирішиться протягом наступних двох-трьох днів", - сказав Штайнмаєр в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD у суботу ввечері, 7 лютого.

Подальший розвиток подій - у напрямку ескалації або в напрямку перемир'я і політичного вирішення конфлікту - залежить насамперед від сторін протистояння. "Зараз ми насправді на роздоріжжі", - сказав Штайнмаєр.

Під час Мюнхенської конференції з питань безпеки Штайнмаєр зазначив, що, враховуючи конфлікт на Донбасі, Європі загрожує новий поділ, і застеріг від прийняття рішень, які можуть поділити її на десятиліття. Голова зовнішньополітичного відомства закликав Україну і Росію до втілення мінських домовленостей про припинення вогню. Політик переконаний, що необхідні для цього рішення мають бути ухвалені у Києві та Москві, а не в Берліні чи Парижі.

Нагадаємо, сьогодні лідери Німеччини, Франції, України та Росії планують провести телефонну розмову, під час якої політики обговорять спільний документ, який би втілював мінські домовленості. Його погодили в п'ятницю, 6 лютого, у Москві канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і керівник Росії Володимир Путін. 5 лютого Меркель і Олланд погодили мирний план з Президентом України Петром Порошенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram