ГоловнаПолітика

Порошенко в Мюнхені зустрівся з главою дипломатії ЄС

На засіданні Ради ЄС із закордонних справ очікуються рішення по Україні

Порошенко в Мюнхені зустрівся з главою дипломатії ЄС
Фото: twitter.com/APUkraine

Президент Петро Порошенко в рамках свого візиту до Німеччини на 51-у Мюнхенську конференцію з безпеки провів зустріч з головою дипломатії Євросоюзу Федерікою Могеріні.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Глава держави наголосив на важливості підтримки та забезпечення єдиної позиції Європейського союзу щодо шляхів вирішення ситуації на Донбасі. Успіх мирних переговорів багато в чому залежить від консолідованої європейської та трансатлантичної позиції, підкреслив він. Федеріка Могеріні підкреслила необхідність пошуку дипломатичного шляху розв'язання кризи на Донбасі. Верховний представник ЄС із зовнішньої політики також ще раз підтвердила підтримку Європейським союзом мирних ініціатив президента України, президента Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Анґели Меркель", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба Порошенка також зазначила, що незабаром відбудеться засідання Ради ЄС із закордонних справ, де можуть бути прийняті рішення по ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, що сьогодні Порошенко зустрівся з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, потім взяв участь у тристоронній зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом і канцлером ФРН Анґелою Меркель, зустрівся з діаспорою Мюнхена, виступив на Мюнхенській конференції з безпеки і взяв участь у дискусії щодо України разом з президентами Фінляндії, Литви та Болгарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram