ГоловнаПолітика

Меркель не впевнена в успіху переговорів з Путіним (оновлено)

Канцлер Німеччини не бачить вирішення ситуації в Україні військовим шляхом

Меркель не впевнена в успіху переговорів з Путіним (оновлено)
Архив
Фото: Shaun Walker

Ситуацію в Україні не вирішити військовим шляхом, необхідно зробити кроки для виконання мінських домовленостей. Про це заявляє федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Військовим шляхом цю кризу ми не зможемо вирішити, тому потрібні кроки на шляху реалізації мінських домовленостей", - повідомила вона, виступаючи на Мюнхенській конференції з питань безпеки в суботу.

За словами Меркель, в цьому контексті важливими були останні візити лідерів Німеччини і Франції в Київ і Москву.

"Після вчорашніх переговорів з Олландом ми ще не знаємо, чи досягли ми успіху. Але я вважаю, що цей візит мав сенс", - сказала канцлер Німеччини.

"Немає теоритичних гарантій, є тільки досвід того, що обіцяється, має виконуватися. Після Мінських угод ми втратили багато ілюзій... Є велике розчарування, є необхідність подальших кроків, але, враховуючи цей досвід, я не можу говорити про гарантії. Ми домовляємося про щось. Поки у нас недостатньо позитивний досвід у виконанні таких домовленостей. Я не можу говорити про конкретні домовленості, можу лише сказати, що треба як і раніше продовжувати спроби", - сказала Меркель, відповідаючи на запитання учасників конференції.

Нагадаємо, Олланд і Меркель провели в Києві п'ятигодинні переговори з президентом України Петром Порошенком. Після зустрічі вони не робили заяв для преси.

Наступного дня вони відбули до Москви для продовження переговорів. За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєсков, Росія, Франція і Німеччина ведуть підготовку тексту можливого спільного документа щодо імплементації мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram