ГоловнаПолітика

Ізраїльські та українські міста стануть побратимами

Ізраїльські та українські міста стануть побратимами
Зеэв Элькин и Олег Вишняков

Ізраїльські й українські міста стануть побратимами - одне з питань, що стало предметом обговорення між почесним консулом держави Ізраїль у Західному регіоні України Олегом Вишняковим і головою комітету кнесету з іноземних справ і оборони Зеевим Елькіном.

Неофіційна зустріч почесного консула і голови комітету відбулася 30 січня під час візиту пана Вишнякова до Ізраїлю. Пан Вишняков і пан Елькін обговорили необхідність розвитку співробітництва між ізраїльськими та українськими містами у сфері освіти та безпеки. Почесний консул висловив думку про необхідність організації туру ректорів університетів Західної України до вищих навчальних закладів Єрусалиму, Тель-Авіва, Аріеля для обміну досвідом та розвитку спільних програм.

Досвід Ізраїлю у сфері організації та забезпечення безпеки навчальних закладів, на думку політиків, як ніколи важливий і актуальний для України. Пан Елькін пообіцяв всіляко підтримати цю ініціативу почесного консула.

Після закінчення зустрічі пан Вишняков презентував пану Елькіну каталог "Внесок вихідців з України у створення держави Ізраїль. Українська земля Ерец-Ісраель-Ізраїль". Реалізований за допомогою посольства Держави Ізраїль в Україні та почесного консула Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олега Вишнякова, унікальний проект присвячений вихідцям з України, що зіграли важливу роль у створенні держави Ізраїль. Бен-Цві Іцхак, Кацір Ефраїм, Леві Ешкол, Голда Меєр, Моше Шарет - президенти і прем'єр-міністри, політики і сіоністські лідери, діячі науки і мистецтв. Народжені в Україні, вони зробили неоціненний внесок у розвиток Ізраїлю. Близько сотні людей, про яких розповість каталог, лише мала частина спільної українсько-ізраїльської історії.

Весь час свого існування держава Ізраїль веде боротьбу за безпеку і свободу своїх громадян. За ці роки Ізраїль накопичив безцінний досвід у сфері протидії терористичним актам, роботи з населенням, освітніх програмах з безпеки. На думку почесного консула, передача цього досвіду є першочерговим завданням у сьогоднішніх відносинах між Україною та Ізраїлем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram