ГоловнаПолітика

Такі люди, як Ложкін і Шимків, прийшли працювати на Україну, - посол США

Пайєтт закликав владу розпочати конкретні реформи

Такі люди, як Ложкін і Шимків, прийшли працювати на Україну, - посол США
Фото: Макс Левин

У владу прийшли фахівці світового класу працювати для реформування України, а не для самозбагачення чи захисту бізнес-інтересів. Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня".

"Нинішній ваш уряд - світового класу", - упевнений Пайєтт. "Особливої уваги варто те, що багато активних і дуже успішних люди з приватного бізнесу, громадянського суспільства прийшли зараз у владу працювати за ідею побудови кращої країни, навіть незважаючи на не найпривабливіші зарплати", - наголосив Посол. При цьому він додав: "Я не думаю, що такі люди, як Ложкін або Шимків, працюють в уряді для самозбагачення чи захисту чиїхось інтересів. Точно так само я не думаю, що міністр фінансів, міністр сільського господарства або охорони здоров'я займають свої посади для того, щоб захищати якісь окремі бізнес-інтереси".

Водночас Джеффрі Пайєтт звернув увагу, що "члени уряду не можуть пропонувати тільки слова. Вони повинні продавати свої реальні дії". Посол упевнений, що Росія хоче перемогти Україну, "яка реформується, викорінює корупцію, рухається в напрямку європейських структур, впроваджує європейські реформи, про відданість яким дуже чітко заявили українські виборці двох демократичних - президентської та парламентської - виборчих кампаній".

"Те, що уряду потрібно подати за наступні кілька тижнів - це не 40-сторінковий проект, якою буде Україна у 2020-му, а односторінковий опис комплексу конкретних реформ", - висловив думку Посол. Він запевнив, що в такому разі США нададуть серйозну підтримку Україні.

Також Джеффрі Пайєтт звернув увагу, що сьогоднішня влада повинна уникнути повторення тих помилок, які допустили Ющенко і Тимошенко: "Якщо прем'єр-міністр і президент створять таку саму ситуацію, то, яким би несправедливим це комусь не здасться, багато хто в міжнародній спільноті вмиє руки і скаже: "Ми це вже тут бачили".

"Мені надихає те, що досі два ваші політичні керівники уникали цієї пастки", - додав при цьому посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram