ГоловнаПолітика

Прокуратура розслідує продаж "Інтера" Хорошковському

Власник каналу Плужников помер за загадкових обставин

Прокуратура розслідує продаж "Інтера" Хорошковському
Фото: Братство.info

Прокуратура Києва розслідує кримінальне провадження щодо підробки підпису під час відчуження телеканалу "Інтер" у 2005 році, повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Генеральний прокурор Віталій Ярема уточнив, що столична прокуратура проводить додаткові слідчі дії та необхідні експертизи у кримінальному провадженні.

За словами Яреми, встановити, чи є ознаки кримінального злочину у справі, можна буде після отримання висновків експертизи щодо можливої підробки підпису Ігоря Плужникова на довіреності про надання повноважень на управління його правами.

Нагадаємо, власник телеканалу "Інтер" Ігор Плужников (на той час - народний депутат України, фракції СДПУ(о)) помер 22 червня 2005 року у німецькій клініці від гострого інфекційного гепатиту у віці 45 років.

Плужников володів 71% акцій телеканалу "Інтер". Незабаром 61% продала вдова Плужникова Світлана компанії Валерія Хорошковського.

У 2009 році Генпрокуратура встановила, що підпис Плужникова під довіреністю, на підставі якої було змінено структуру власності каналу, підробили. Однак це дослідження згодом назвали неофіційним.

Висловлювалися припущення, що смерть Плужникова пов'язана з його небажанням продавати канал.

На початку 2013 року Хорошковський продав свою частку в "Інтере" Дмитрові Фірташу і Сергію Льовочкіну. Таким чином, зараз 61% акцій телеканалу "Інтер" належить структурам Фірташа і Льовочкіна. Решта акцій у російського "Першого каналу" (29%) та Світлани Плужникової (10%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram