ГоловнаПолітика

Суд заарештував двох підозрюваних у замаху на Парубія

Глава МВС Арсен Аваков напередодні повідомляв про трьох затриманих

Суд заарештував двох підозрюваних у замаху на Парубія
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Печерський райсуд Києва заарештував двох підозрюваних у замаху на Андрія Парубія.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Один з них - 34-річний співробітник Управління державної охорони України, інший - начальник відділу надання охоронних послуг приватної компанії.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.2 ст.115 (замах на вчинення вбивства за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб) і ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків).

Нагадаємо, напередодні глава МВС Арсен Аваков оприлюднив деталі справи. У документі, оприлюдненому міністром, повідомлялося про затримання трьох осіб в рамках розслідування замаху на Парубія.

Близько 23:00 24 грудня у Парубія та інших народних депутатів біля входу в готель "Київ" невідомий кинув гранату. У повідомленні прокуратури Києва стверджується, що граната була світло-шумова, хоча в оприлюдненій Аваковим довідці департаменту карного розшуку МВС йдеться про бойову гранату Ф-1.

Тікаючи від правоохоронців, зловмисник кинув ще одну гранату, внаслідок чого один із міліціонерів отримав осколкове поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram