ГоловнаПолітика

Путін дотримав обіцянку для ухильників

Українці призовного віку можуть перебувати в Росії 90 днів

Путін дотримав обіцянку для ухильників
Фото: EPA/UPG

Росія змінила правила перебування в країні для громадян України. Як повідомляє Федеральна міграційна служба, тепер українці знову зможуть перебувати в РФ 90 діб.

Нововведення діятиме до серпня 2015 року - якраз до часу закінчення останньої мобілізаційної хвилі в Україні. Попри це, ФМС заявляє, що нововведення "поширюється на всіх громадян України і не пов'язане з присвоєнням якого-небудь статусу".

Водночас у міграційній службі уточнили, що зміни внесено "з гуманних міркувань": для продовження терміну перебування в Росії громадянам України призовного віку потрібно буде звернутися в підрозділ міграційного відомства за місцем тимчасового перебування.

Нагадаємо, два дні тому, 26 січня, президент Росії Володимир Путін січня оголосив, що для призовників з України необхідно збільшити термін перебування в Росії, щоб вони могли "пересидіти" мобілізацію.

20 січня в Україні розпочалася перша хвиля мобілізації, яка триватиме 90 днів. Цього року заплановано ще дві 60-денні "хвилі", одна з яких почнеться у квітні, а друга - у червні. Метою путінського нововведення є зрив мобілізації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram