ГоловнаПолітика

Порошенко зробить усе можливе для мирного врегулювання на Донбасі

Але українські вояки спроможні дати гідну відсіч, підкреслив Президент

Порошенко зробить усе можливе для мирного врегулювання на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що залишається прихильником мирного врегулювання на Донбасі.

Про це йдеться в його зверненні, яке оприлюднено у вівторок ввечері.

"Проте я залишаюся прихильником мирного врегулювання на Донбасі - в рамках мого Мирного плану і Мінських домовленостей. Робив, роблю і буду робити для цього все можливе. І навіть - неможливе", - зазначив глава держави.

Порошенко підкреслив, що "сьогоднішня страшна трагедія під Волновахою належить до таких подій, які навіть за суворими мірками нинішніх часів вирізняються своєю жорстокістю".

"Ці смерті - на совісті об'єднаної деенерівсько-еленерівської банди і тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується і хто її озброює, муштрує і надихає на криваві злочини", - зазначив також Президент у своєму зверненні.

Порошенко додав, що українські вояки спроможні дати гідну відсіч.

"Будучи прихильниками миру, ми готові захищати свою землю. З вересня минулого року, за час, поки нам вдалося зупинити активні бойові дії, ми наростили м'язи. Щотижня передаємо у війська сотні одиниць зброї і військової техніки, як нової, так і відремонтованої", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, 13 січня бойовики з боку Докучаєвська завдали артилерійського удару по міліцейському блокпосту в районі Волновахи (Донецька область). Один зі снарядів вибухнув біля автобуса. Загинули 12 мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram