ГоловнаПолітика

Апеляційний суд виправдав "васильківських терористів"

Справу про підготовку вибуху пам'ятника Леніну в Борисполі закрито

Апеляційний суд виправдав "васильківських терористів"
Фото: 20khvylyn.com

Апеляційний суд Київської області виправдав і визнав невинуватими так званих "васильківських терористів": нинішнього депутата Верховної Ради Ігоря Мосійчука (фракція Радикальної партії), а також Сергія Бевза та Володимира Шпару.

10 січня 2014 року Києво-Святошинський суд засудив їх до 6 років ув'язнення за підготовку вибуху пам'ятника Леніну в центрі Борисполя в 2011 році. Після втечі з України Віктора Януковича "васильківських терористів" звільнили під підписку про невиїзд, а сьогодні повністю виправдали.

"Апеляційний суд Київської області повністю виправдав мене, Сергія Бевза та Володимира Шпару, а справу так званих "васильківських терористів" закрив через відсутність складу злочину", - написав у фейсбуці Мосійчук.

Нагадаємо, 22 серпня 2011 року у Василькові Київської області працівники СБУ вилучили нібито вибуховий пристрій. СБУ затримала двох депутатів Васильківської міської ради Мосійчука та Бевза та помічника депутата Шпару, яких звинуватили в підготовці теракту, а саме - підриву пам'ятника Леніну в Борисполі. Сам пам'ятник на той час уже демонтували за рішенням Бориспільської міської ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram