ГоловнаПолітика

Харківські активісти кинули депутата в сміттєвий бак і розійшлися

Мітингувальники намагалися прорватися на засідання сесії

Мітинг під міською радою Харкова закінчився, станом на 13:50 учасники акції почали розходитися. Про це повідомляє місцеве видання Status Quo.

Активісти кількох громадських організацій зібралися біля міськради сьогодні вранці з низкою вимог, серед яких - усунути з посади мера Геннадія Кернеса, провести люстрацію в органах влади і пропустити громадян на засідання ради. В акції брали участь близько 80 активістів, охорону міськради забезпечували близько 200 міліціонерів.

Близько полудня мітингувальники накинулися на одного з депутатів, які покидали будівлю - Володимира Скоробагача. Депутата закидали яйцями й облили зеленкою, однак від "смітникової люстрації" він урятувався в одній з аптек поблизу. Правоохоронці відтіснили мітингувальників від будівлі аптеки і відтягнули сміттєвий бак, після чого депутат покинув "укриття" разом з міліцією.

За даними "Інтерфакс-Україна", активісти все-таки встигли засунути політика в сміттєвий бак. Агентство зазначає, що міліція цим діям не перешкоджала, а найактивніші учасники акції були або в балаклавах, або просто із закритими обличчями.

Під час мітингу сталася бійка між учасниками акції: активісти побилися з молодими людьми спортивної зовнішності, в яких впізнали "тітушків".

Раніше громадські активісти Євромайдану Харкова поширили повідомлення про акцію "Харків, прийди і відкрий міську раду". Акція передбачає пряму присутність харків'ян на сесії. Серед заявлених вимог акції - притягнення до кримінальної відповідальності керівництва низки КП Харкова, в яких прокуратура виявила факти розкрадання коштів, а також притягнення до адміністративної відповідальності керівництва АК "Харківобленерго" за відключення від електропостачання водонасосних станцій КП "Харківводоканал".

Також під час пікетування і спроб штурму міськради учасники вимагали зупинити вилов кішок і люструвати мера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram