ГоловнаПолітика

"Батьківщина" закликала знизити податки

Тимошенко повідомила про безліч зауважень до проекту бюджету

"Батьківщина" закликала знизити податки
Фото: Макс Требухов

Партія "Батьківщина" вважає, що Верховна Рада не має права підвищувати податки в умовах спадання економіки. Про це заявила її лідер Юлія Тимошенко під час обговорення проекту держбюджету на 2015 рік.

"Це безумство! Сьогодні завдання номер один - підняти економіку, а це означає зниження податків, повна дерегуляція і збільшення доходів громадян для збільшення купівельної спроможності. Наша команда буде пропонувати всі заходи, спрямовані на підвищення і відродження економіки, підняття малого і середнього бізнесу", - цитує політика прес-служба партії.

Тимошенко наголосила, що в її партії багато зауважень до бюджету і супровідних законопроектів.

"Ми не підтримуємо збереження старої бюджетної системи між місцевими та державним бюджетом: ніякої децентралізації в жодному законопроекті ми не знайшли. Навпаки, закріплення власних доходів за місцевими бюджетами менше, ніж торік. Якщо торік ця сума становила 110 млрд грн, то в проекті держбюджету-2015 - 104 млрд. Ну яка ж це децентралізація? Або: в загальному бюджеті країни на 2014 рік було близько 42% по місцевих бюджетах за видатками, а у 2015 році - 40%", - заявила вона.

Тимошенко також назвала нереальним курс долара, який закладено в бюджеті. "Коли сьогодні в бюджеті ставлять вартість долара 17 гривень - а ми всі розуміємо, що такої вартості вже немає і повернення 2015 року до 17 гривень із тією політикою, яку ми бачимо, малоймовірне - то планувати держбюджет на свідомо нереалістичних макропоказниках - це непрофесійна робота", - додала політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram