ГоловнаПолітика

СК РФ оголосив правдивими показання про український СУ-25, який збив "Боїнг"

У свою чергу експерти до-щенту рознесли викладену версію

СК РФ оголосив правдивими показання про український СУ-25, який збив "Боїнг"
Фото: sledcom.ru

Слідком РФ допитав "секретного свідка", який звинуватив у катастрофі малайзійського "Боїнга" українського льотчика на Су-25 і оголосив свідчення правдивими.

Про це повідомляється на сайті СК РФ.

22 грудня інтерв'ю з нібито українським військовослужбовцем оприлюднила "Комсомольська правда". Кандидат технічних наук, незалежний експерт космічного кластера Фонду "Сколково" Вадим Лукашевич по пунктах спростував версію, викладену у статті.

СК РФ вирішив перевірити публікацію газети і ввечері 23 грудня допитав "свідка".

"За тим, як він себе вів, які факти озвучував, у слідчих не виникло сумнівів у щирості та обізнаності свідка про події, що відбувалися в цьому військовому підрозділі... Ті факти і відомості, які мав і про які чітко, не плутаючись, розповідав свідок, переконують слідчих, що свідчення його правдиві, що, до речі, і підтвердила перевірка на поліграфі", - сказано в повідомленні на сайті Слідкому Росії.

Нагадаємо, напередодні голландські ЗМІ поговорили зі свідком, який зняв інверсійний слід ракети з "Бука", яку випустили по малайзійському "Боїнгу". Через кілька годин з'явилося "інтерв'ю" в "Комсомольській правді".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram