ГоловнаСвіт

Депутати Держдуми, які потрапили під санкції, знайшли спосіб їздити в ЄС

Російські парламентарії скучили за Європою

Депутати Держдуми, які потрапили під санкції, знайшли спосіб їздити в ЄС
Фото: obozrevatel.com

Держдума РФ знайшла спосіб, як відкрити в'їзд до Європи парламентаріям, що потрапили під санкції.

Як пише РБК, сьогодні рада нижньої палати парламенту провела заміни в постійних складах російських делегацій в європейських організаціях, ввівши в них депутатів, які перебувають під санкціями ЄС.

Наприклад, до складу російської делегації в ПА ОБСЄ замість Едуарда Маркіна внесено "невиїзного" голову думського комітету у справах СНД Леоніда Слуцького. У комітеті парламентської співпраці "Росія - Європейський Союз" депутатів Віктора Соболєва і Олександра Старовойтова замінять Вадим Дєньгін (автор законопроекту про переведення серверів з особистими даними в Росію) і Михайло Дегтярьов, який перебуває під санкціями ЄС і Канади.

На попередньому засіданні ради Держдуми минулого четверга було вирішено включити до складу делегації Росії в ПАРЄ спікера Держдуми Сергія Наришкіна і віце-спікера Сергія Железняка, які також потрапили під санкції.

Як пояснив начальник управління міжнародного співробітництва апарату Держдуми Михайло Пашков, для санкцій Євросоюзу є винятки, один з них - запрошення від міжнародної організації, а участь парламентаріїв у делегаціях автоматично дозволяє їм в'їжджати на територію Євросоюзу для роботи в цих організаціях без особливого запрошення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram