ГоловнаПолітика

ВР призначить у комісію з АКБ директора Євробюро з питань боротьби з шахрайством

Затверджено кандидатури Джованні Кесслера, Євгена Нищука та Віктора Мусіяки

ВР призначить у комісію з АКБ директора Євробюро з питань боротьби з шахрайством
Фото: http://www.rbc.ua

Комітет Верховної Ради з боротьби з корупцією затвердив кандидатури на заповнення парламентської квоти конкурсної комісії, яка визначить кандидатів на посаду голови Антикорупційного бюро.

Ними стали колишній нардеп Віктор Мусіяка, екс-міністр культури Євген Нищук і директор Європейського бюро з питань боротьби з шахрайством Джованні Кесслер, повідомляє РБК-Україна.

Відповідну постанову внесуть на розгляд парламенту на найближчому засіданні.

Конкурсна комісія, відповідно до закону про Національне антикорупційне бюро, складається із 9 осіб, по три з яких вибирають президент, Кабмін і Верховна Рада.

Президент і Кабмін уже свою квоту заповнили. Петро Порошенко призначив до складу комісії правозахисників Рефата Чубарова, Євгена Захарова й історика Ярослава Грицака. За квотою Кабміну до комісії увійшли правозахисник Йосип Зісельс, професор кафедри правосуддя КНУ імені Шевченка Олександра Яновська і головред інтернет-видання "Цензор" Юрій Бутусов.

Основне завдання конкурсної комісії - вибрати трьох кандидатів на посаду директора АКБ. Потім президент України запропонує одного з них на схвалення Верховної Ради. Якщо пропозицію президента відхилять, він подасть другого з цієї трійки і так далі. Якщо всі три кандидати не сподобаються Раді, конкурсна комісія повинна буде провести повторний конкурс.

Антикорупційне бюро почне працювати через три місяці після публікації відповідного закону, тобто 14 січня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram