ГоловнаПолітика

Антикорупційне бюро може запрацювати 14 січня, - Порошенко

Все залежить від голосування у Верховній Раді

Антикорупційне бюро може запрацювати 14 січня, - Порошенко
Фото: dyvys.in

Якщо Верховна Рада проголосує законопроект про відповідні законопроекти про Антикорупційне бюро найближчим часом, то відомство можуть запустити вже 14 січня.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час засідання Нацради реформ, повідомляє Укрінформ.

"Якби ми могли найближчим часом винести на голосування (законопроекти - ред.), зокрема завтра, то це дасть нам можливість 14 січня під час набрання законом чинності запустити діяльність Антикорупційного бюро", - сказав Глава держави.

Президент підкреслив, що з нетерпінням очікує від парламенту затвердження його членів комісії, яка має призначити керівника Антикорупційного бюро. Він також зазначив, що йому не соромно за жодного представника цієї комісії, який пройшов за президентською квотою.

"Це те, чого від нас очікує наше суспільство, весь світ. Діяльність Антикорупційного бюро є в нашому меморандумі співпраці з Міжнародним валютним фондом, тому ми аж ніяк не можемо відкладати старт такого надзвичайно важливого процесу", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Президент Порошенко призначив трьох членів Конкурсної комісії Національного Антикорупційного бюро. Ними стали відомі правозахисники Рефат Чубаров, Євген Захаров та історик Ярослав Грицак.

Комісія проводитиме конкурс на посаду директора бюро. Ще по три члени комісії мають призначити парламент і уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram