ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін закладає у бюджет курс 17 грн/$1

Прем'єр-міністр дав брифінг прямо в аеропорту

Кабмін закладає у бюджет курс 17 грн/$1
Фото: www.dyvys.in

Кабінет Міністрів заклав у проект державного бюджету на 2015 рік курс гривні 17 UAH/USD. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на брифінгу в міжнародному аеропорту "Бориспіль" після повернення з Бельгії.

"Зараз ми розраховуємо бюджет. У нас два варіанти: або нинішній курс, який тепер встановлено Національним банком, або додаткове допущення 17", - сказав Яценюк.

Прем'єр додав, що Кабмін чекає від Національного банку прогнозу курсу гривні на наступний рік, оскільки саме НБУ відповідно до Конституції є відповідальним за курс національної валюти.

Він підкреслив, що нинішні труднощі з курсом рубля в Росії матимуть негативний вплив на українську економіку. Крім того, остаточний варіант держбюджету ще не розроблено і показники чорнового варіанту проекту змінюються щодня.

Нагадаємо, Кабмін має намір розглянути зміни в Бюджетний і Податковий кодекси до 20 грудня. Спікер парламенту Володимир Гройсман вважає за необхідне внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів і ухвалення державного бюджету на 2015 рік до 26 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram