ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб оцінив сили ДНР і ЛНР у 32 тисячі осіб

Кожен третій або четвертий бойовик на Донбасі - російський військовий

Генштаб оцінив сили ДНР і ЛНР у 32 тисячі осіб
Фото: EPA/UPG

Генштаб оцінив сили терористичних організацій ДНР і ЛНР у 32 тисячі осіб. З них від шести до 10 тисяч осіб - це російські військові, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на т.в.о. начальника управління з питань роботи з особовим складом Збройних сил України Олександра Розмазніна.

"На сьогодні на території Донбасу воює 32,4 тис. осіб, з них 6-10 тис. - військовослужбовці ЗС РФ, всі інші - найманці і представники так званих незаконних воєнізованих формувань", - сказав військовий.

Серед терористів представлено всі народності РФ, найбільше - чеченців. Також багато представників українського козацтва: Донського, Волзького, Забайкальського, заявив Розмазнін. Крім росіян, у складі терористів є найманці з інших країн: Ізраїлю, Сербії, Іспанії, Італії, Бразилії.

Нагадаємо, в прес-центрі АТО підрахували, що втрати бойовиків від початку АТО становлять близько 8 тисяч осіб. Втрати українських військових, згідно з офіційними даними, до середини листопада становлять 1052 особи.

За оцінкою ООН, від початку конфлікту в Україні по 25 листопада загинули понад 4 тисячі осіб. У цю кількість входять офіційні дані про загиблих українських військових, жертви авіакатастрофи малайзійського літака (298 осіб), загиблі мирні жителі і бойовики (останні дві категорії - на підставі даних медустанов і місцевих адміністрацій Донецької та Луганської областей).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram