ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики атакують аеропорт, щоб не звільняти половину Донецька, - Лисенко

У РНБО пояснили активізацію терористів підготовкою до перемир'я

Запеклі бої за Донецький аеропорт пояснюються стратегічним положенням об'єкта, повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Постійні напади бойовиків і російських військових на Донецький аеропорт пояснюються його стратегічною важливістю - за Мінськими домовленостями важке озброєння мають відвести на 15 км від лінії вогню", - цитує спікера "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що оскільки аеропорт розташований майже в межах міста, то і відведення озброєння бойовиків має просунутися майже до середини Донецька.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що в аеропорту Донецька триває жорстке протистояння між бойовиками і українськими військовими і українські військові не залишать об'єкт.

"У Донецькому аеропорту триває протистояння між озброєними злочинцями, терористами і Збройними силами України. Ситуація стабільно важка", - сказав він журналістам у п'ятницю в Києві після церемонії нагородження військовослужбовців ЗСУ, присвяченої річниці Збройних сил.

Нагадаємо, завтра в зону АТО вирушать глава держави Петро Порошенко, міністр оборони Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram