ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала двох інформаторів ДНР

Зрадники збирали інформацію про дислокацію і чисельність українських військ

СБУ затримала двох інформаторів ДНР
Архив

Контррозвідники Львівського управління СБУ викрили на території проведення антитерористичної операції двох активних інформаторів, які працюють на бойовиків із так званої "ДНР" - вони збирали і передавали відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ.

Як повідомляє прес-центр СБУ, затримані зловмисники повідомили слідство, що їх завербували ватажки підрозділу "розвідки" "ДНР" на матеріальній основі.

"Один із зловмисників зізнався, що погодився за 5 тис. грн передавати бойовикам координати місць розташування військової техніки в Мар'їнському районі Донецької області. Отримані відомості бойовики планували використовувати для завдавання артилерійських ударів по позиціях сил АТО", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, затримано ще одного спільника бойовиків - 27-річного жителя Красноармійського району Донецької області. "Чоловік незаконно збирав дані і розпитував місцевих жителів про маршрути пересування і чисельність військовослужбовців АТО, підрозділи яких базувалися поблизу його селища. Відомості передавав терористам", - зазначили в прес-центрі.

Прес-центр СБУ повідомляє про ще один випадок затримання співробітниками контррозвідки СБУ громадянина України з незаконного військового формування "каральний загін "Беркута" т.зв. "ДНР". Затриманий намагався потрапити на контрольовану українськими військовими територію Донецької області, щоб збирати інформацію та вчиняти диверсії.

Згідно з інформацією, за всіма трьома фактами слідчі СБУ порушили кримінальні провадження за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram