ГоловнаПолітика

Британія виділила місії ОБСЄ в Україні 10 бронемашин

Автомобілі коштують £1,2 млн

Британія виділила місії ОБСЄ в Україні 10 бронемашин
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд оголосив про надання додаткової підтримки спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті уряду країни.

"Великобританія скерує (в Україну, - Ред.) десять броньованих автомобілів і комунікаційне обладнання вартістю £1,2 млн для спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Великобританія також відправить додаткових спостерігачів для підтримки місії", - йдеться в повідомленні.

Як наголошують, розширення СММ пов'язане з ухваленням Мінського протоколу, що передбачає мирне врегулювання і припинення вогню на Донбасі, що покладає на ОБСЄ значні додаткові обов'язки, зокрема контроль за припиненням вогню і моніторинг російсько-українського кордону.

"Бронетехніка має вирішальне значення, вона дозволить спостерігачам ОБСЄ безпечно працювати в нестабільній східній частині України", - наголошено в повідомленні.

"Ми також значно збільшуємо число британських співробітників. Минулого тижня в Україну прибули вісім спостерігачів, ще троє приєднаються до неї наприкінці місяця. Я радий бачити значні пожертви від деяких партнерів, але сподіваюся побачити внески всіх членів ОБСЄ в роботу цієї місії", - сказав Філіп Хеммонд.

Нагадаємо, минулого тижня Україна надала місії ОБСЄ 10 бронемашин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram