ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вирішила увійти до коаліції

Партія визначилася з пріоритетами у новій Раді

"Батьківщина" вирішила увійти до коаліції
Фото: www2.tymoshenko.ua

Політрада партії "Батьківщина" ухвалила рішення про входження фракції "Батьківщина" в коаліцію.

Про це повідомляється на сайті партії.

Глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко зазначила, що партія має стати невід'ємною частиною коаліції демократичних сил без будь-яких умов і застережень і разом з політичними силами, яким висловило довіру українське суспільство, взяти відповідальність за ситуацію в країні.

Під час засідання також обговорили політичну стратегію "Батьківщини" в новому парламенті. Тимошенко заявила, що "Батьківщина" стоятиме на позиціях відновлення територіальної цілісності країни і потурбується про підвищення обороноздатності, дотримання шляху євроінтеграції, наполягатиме на скасуванні позаблокового статусу, що стане запорукою входження України в НАТО.

Політрада "Батьківщини" вирішила в першочерговому порядку внести на розгляд парламенту пакет законопроектів щодо соціального захисту громадян та боротьби з корупцією та олігархією.

Голова партії "Батьківщина" підкреслила, що першим рішенням парламенту має бути скасування президентської, депутатської та суддівської недоторканності. Тимошенко повідомила, що відповідний законопроект вже розробила команда "Батьківщини" і представить найближчим часом.

Партія "Батьківщина" в парламенті також буде протидіяти спробам перетворення сільськогосподарської землі на товар.

Нагадаємо, перемовини про формування коаліції ведуть, крім "Батьківщини", "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч" та Радикальна партія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram