ГоловнаПолітика

ЄС не готовий до посилення економічних санкцій проти РФ

Лише шість країн виступили за введення третього етапу санкцій

ЄС не готовий до посилення економічних санкцій проти РФ
Фото: EPA/UPG

Тільки шість країн ЄС: Великобританія, Польща, Швеція, Литва, Латвія та Естонія - підтримують запровадження третього етапу економічних санкцій проти Росії.

Про це пише польське видання Gazeta Wyborcza з посиланням на джерела в Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"ЄС уже ввів два рівні економічних санкцій (у липні та вересні), але під час наради послів минулого тижня тільки британець, поляк, швед, литовець, латиш і естонець закликали підготуватися до швидкого введення третього етапу (економічних санкцій, - Ред.)", - пише газета.

У Брюсселі, за даними видання, панує переконання, що варто почекати на результати впливу вже чинних санкцій на економіку Росії, а також на політику Росії.

Можливі чергові санкції ЄС проти Росії включають розширення кола осіб, яким заборонять в'їзд у ЄС, а також заморожування їхніх активів у Європі.

"У неділю вже практично було вирішено, що міністри радитимуть європейській дипломатії додати до цього переліку чергових сепаратистів. Але важко сказати, чи з'являться в цьому списку чергові високопоставлені особи з Москви", - наголошує газета.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зазначив, що на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 17 листопада в Брюсселі не планує порушувати питання про посилення санкцій проти Росії, яка і так потерпає від впливу обмежувальних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram