ГоловнаПолітика

Путін знову заговорив про федералізацію України

Російський президент дав інтерв'ю після австралійського саміту

Путін знову заговорив про федералізацію України

Президент Росії Володимир Путін висловлюється за федералізацію України, необхідну для того, щоб люди "могли щось вирішувати самостійно у своєму житті".

Таку заяву Путін зробив в інтерв'ю німецькому каналу ARD.

"Україна - складна країна, і не тільки за етнічним складом, а й за процесами її формування в сьогоднішньому вигляді. Чи має майбутнє, і яке воно? Я думаю, звичайно, має. Це велика країна, великий народ, 43-44 млн осіб населення. Це велика європейська країна з європейською культурою", - сказав Володимир Путін.

Російський президент також висловився з приводу мовного питання і заявив, що населення зможе повноцінно вдосконалюватися в умовах федералізації.

"Не вистачає, мені здається, розуміння того, що, аби бути успішними, стабільними, щоб процвітати, потрібно, щоб усі люди, які на цій території проживають, якою б мовою вони не говорили (угорською, російською, українською або польською), відчували, що ця територія - їхня Батьківщина. Для цього вони мають відчути, що можуть реалізувати себе повноцінно тут не гірше, ніж на якихось інших територіях, а, можливо, навіть у чомусь краще. Тому я не розумію такого небажання певних політичних сил в Україні навіть слухати про можливість федералізації", - сказав він.

При цьому він вважає, що висловлювання про "децентралізацію" є грою слів.

"Треба зрозуміти, що вкладається в ці поняття: децентралізація, федералізація, регіоналізація. Можна навигадувати ще десяток слів. Потрібно, щоб люди, які проживають на територіях, зрозуміли, що вони на щось мають права, що вони щось можуть вирішувати самостійно у своєму житті", - сказав він.

Російський президент також іще раз повторив свої тези про незаконне захоплення влади в Києві в лютому 2013 року і про "побоювання", що націоналісти погрожують російськомовному населенню Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, у вихідні лідер Російської Федерації достроково залишив саміт "Великої двадцятки" у Брисбені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram