ГоловнаПолітика

Аваков нарахував 7000 російських військових на Донбасі

Голова МВС вважає, що вторгнення спрогнозувати так само складно, як і напад у божевільного

Аваков нарахував 7000 російських військових на Донбасі
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Україна не готова до повномасштабної війни з Росією, але пообіцяв, що ніхто не здаватиме територію без бою.

"Ми на порозі наступного етапу повномасштабного вторгнення. На території Донецької та Луганської областей останніми тижнями сконцентрувалися групи російських військ. Близько 7 тисяч. Про це наші дипломати заявляють публічно. Чи буде вторгнення? Питання із серії, а коли в божевільного буде наступний напад. Може бути, а може й ні", - заявив він в інтерв'ю "Інсайдеру".

"Сьогодні до повномасштабної війни з російською армією, яка в сто разів перевершує нашу, зрозуміло, що ми не готові. Але здавати територію без бою ніхто не буде. І я думаю, що російське суспільство не витримає шоку від зустрічних жертв. Коли підуть в атаку росіяни, то, думаю, що рівень втрат буде таким, що хворе, але ще притомне російське суспільство повстане проти злочинця-диктатора Путіна", - додав він.

Нагадаємо, що останніми днями з'явилося безліч прогнозів, що Росія ось-ось почне новий виток агресії на Донбасі. Напередодні в РНБО заявили, що бойовики готуються до наступальних операцій. За оцінками Радбезу, можливі чотири напрямки атак - Станичнолуганський, Дебальцевський, Донецький і Маріупольський.

При цьому президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова до сценарію повномасштабної війни з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram