ГоловнаПолітика

Власенко побоюється, що Жванія і Ківалов розколють адвокатуру

Квота у ВРЮ від адвокатів може провокувати скандали

Власенко побоюється, що Жванія і Ківалов розколють адвокатуру

Депутат Верховної Ради Сергій Власенко вважає, що переобрання членів Вищої ради юстиції на майбутньому з'їзді Національної асоціації адвокатів може спровокувати розкол в адвокатурі.

Про це він сказав "Головкому".

За словами Власенка, потенційними ініціаторами переобрання членів ВРЮ, які нині не підконтрольні Адміністрації президента, є Давид Жванія і Сергій Ківалов. "Давид Жванія раптом вирішив стати другим Портновим, тільки для Порошенка. Він прикриває президента, абсолютно незаконно, непроцесуально тиснучи на всі суди. Так само він намагається під президента сформувати ВРЮ. А Ківалову, за моєю інформацією, було обіцяно протекцію за те, що він свій ресурс впливу на судову систему зробить субресурсом Жванії", - повідомив він.

Власенко також вважає, що "рішення, ухвалене судом (про порушення процедури обрання членів ВРЮ на з'їзді Національної асоціації адвокатів України, – Ред.) - спірне, тому що скасовано рішення з'їзду, але обраних нових членів ВРЮ не позбавлено повноважень. Отже, є підстави трактувати так, що вони залишилися членами ВРЮ, оскільки присягнули. Я вважаю, що в нинішній ситуації і в тому стані, в якому сьогодні перебуває адвокатура, проведення будь-якого з'їзду може послужити посиленню розколу і скандалів в адвокатуру".

З'їзд Національної асоціації адвокатів України призначено на 20-21 листопада 2014 року в Мукачевому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram