ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

Радикальна партія захотіла в коаліцію

Ляшко зажадав від нової Ради популістських рішень

Радикальна партія захотіла в коаліцію
Фото: страница на facebook Олега Ляшко

Радикальна партія, яка займає п'яте місце на виборах у Верховну Раду, готова увійти в коаліцію.

Про це повідомила прес-служба політсили.

"Жодна з політичних партій не набрала достатньої кількості голосів для створення одноосібної більшості. Очевидно, що створення коаліції стане результатом домовленостей між проєвропейськими і проукраїнськими демократичними силами. Усвідомлюючи необхідність ефективної роботи нового парламенту і майбутнього коаліційного уряду, Радикальна партія Олега Ляшка заявляє про свою готовність до входження в нову парламентську більшість", - повідомили в РП.

При цьому радикали висувають до нової коаліції кілька популістських вимог, таких як заборона на продаж землі сільгосппризначення (що і так існує), зниження пенсійного віку для жінок, зниження податків для малого і середнього бізнесу та підвищення для великого, скасування депутатської недоторканності, підвищення пенсій і соцвиплат, дешеві кредити для бізнесу, зниження цін на бензин, ліквідація "олігархічної монополії на ЗМІ", скасування довічного призначення суддів, введення відкритих списків на пропорційних засадах.

Нагадаємо, що в нову Раду проходять Блок Петра Порошенка, "Народний фронт", "Самопоміч", Опозиційний блок, Радикальна партія і "Батьківщина". Партія "Свобода" дуже близька до 5% бар'єру, але поки що не потрапляє в Раду. Від мажоритарки проходять близько 100 самовисуванців, 64 "порошенківці", 17 "фронтовиків", шість "свободівців" і по одному-два кандидати від ще кількох політсил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram