ГоловнаПолітика

Військова прокуратура запропонувала повернути в армію гауптвахту

Матіос заявив, що командири обмежені в засобах покарання солдатів

Військова прокуратура запропонувала повернути в армію гауптвахту

Військова прокуратура пропонує повернути в армію гауптвахту (тобто в'язницю) як спосіб покарання військовослужбовців за порушення дисципліни.

Про це сьогодні розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, пише УНІАН.

"Потрібно негайно вживати заходів, подавати законодавчі зміни для приведення до реалій життя. Інститут, який був завжди в Збройних силах - військові гауптвахти. Право командира практичного залучення до відповідальності військовослужбовця, який не підкоряється наказу, шляхом накладення арешту і переміщення його для перебування на гауптвахті, воно було досить дієвими. Зараз за законодавством його немає, і командири частин і з'єднань відчувають великі складнощі в можливості застосування будь-яких елементів впливу на військовослужбовців", - сказав Матіос.

Прокурор також розповів, що за останні чотири роки колишні міністри оборони внесли 668 змін до нормативних і піднормативних актів, які системно руйнували обороноздатність країни.

"Головна військова прокуратура розслідує доведення обороноздатності країни до такого жалюгідного на момент початку антитерористичної операції стану. Дається оцінка всім діям міністрів, які підписували подання, до відповідних органів законодавчої влади, тих, хто приймав рішення і таким чином розвалював систему чіткої дисципліни в Збройних силах, підривав обороноздатність, в тому числі шляхом списування в надлишкове майно бойового озброєння, спорядження тощо", - заявив Матіос.

Нагадаємо, колишній в.о. президента України Олександр Турчинов в інтерв'ю LB.ua розповідав, що Україні після Януковича дісталася зруйнована армія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram