ГоловнаПолітика

Бельгія готова допомогти Україні з поверненням активів колишніх чиновників

Прокуратура Бельгії надасть українським колегам міжнародну допомогу

Бельгія готова допомогти Україні з поверненням активів колишніх чиновників
Бельгийский сенат
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Бельгії заявила про готовність допомогти українським колегам у справі повернення виведених за кордон активів колишніх високопоставлених осіб держави. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури України, передає Інтерфакс-Україна.

"Федеральна прокуратура Королівства Бельгія висловила готовність надати міжнародну допомогу за зверненнями української сторони в питаннях виявлення, арешту та повернення в Україну активів", - йдеться в повідомленні.

Як передає агентство, делегація Генеральної прокуратури України з 29 вересня по 1 жовтня відвідала Бельгію, Францію та Австрію, де проводила консультації з відповідними органами з питань кримінального переслідування колишніх високопоставлених осіб України, оголошення їх у міжнародний розшук, пошуку і повернення незаконно виведених ними з країни активів.

Українці, зокрема, провели переговори з представниками санкційного підрозділу Європейського Союзу, Офісу юридичних справ Генерального секретаріату Інтерполу, Федеральної прокуратури Бельгії та Генеральної прокуратури Австрії.

Нагадаємо, пошуком активів екс-президента Януковича займеться американська ФБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram