ГоловнаПолітика

Пашинський: оборонна концепція Україні повинна враховувати досвід Ізраїлю та Кореї

Політик запропонував створити в Україні резервну армію

Пашинський: оборонна концепція Україні повинна враховувати досвід Ізраїлю та Кореї
Фото: Макс Левин

Колишній в.о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський вважає, що оборонна концепція України повинна враховувати досвід країн, які постійно перебувають у стані неоголошеної війни, - Ізраїлю та Кореї.

Про це він сказав під час чату з читачами "Главреду".

"Сьогодні Україні потрібна докорінно нова оборонна концепція. Військова рада "Народного фронту" зараз розробляє її, і я беру в цьому участь", - заявив Пашинський.

"Нам потрібне повне кадрове оновлення Міністерства оборони, створення резервної армії, розгортання й озброєння Національної гвардії, інші мобілізаційні інструменти, які дозволять значно підвищити нашу обороноздатність. Тільки ці заходи можуть забезпечити нам мир, а не якісь домовленості когось із кимсь. Я особисто - як один з ініціаторів створення - займаюся проблемами Національної гвардії і вірю, що нам вистачить мудрості і політичної волі, щоб ці програми реалізувати в повному обсязі", - сказав він.

Нагадаємо, народний депутат від партії "Свобода" Андрій Іллєнко вважає, що Україні потрібно готуватися до умов, у яких живе Ізраїль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram