ГоловнаПолітика

Тимошенко звинуватила РФ у застосуванні методів репресивної психіатрії до Савченко

Лідер "Батьківщини" сподівається, що Савченко звільнять після виборів

Тимошенко звинуватила РФ у застосуванні методів репресивної психіатрії до Савченко
Фото: facebook.com/YuliaTymoshenko

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що Росія застосовує радянські методи репресивної психіатрії до Надії Савченко, яка очолює список партії на виборах, які відбудуться 26 жовтня.

Як повідомляє

прес-служба партії, так Тимошенко прокоментувала інформацію про те, що Савченко етапували з Воронежа до Москви для психекспертизи.

"На наше переконання, путінська Росія знову вдається до кадебістських методів, намагаючись зломити волю і дух політичних ув'язнених, нелояльних до авторитарного режиму. Адже такі самі знущання над борцями проти системи відбувалися за часів СРСР. Зокрема, жертвами репресивної психіатрії стали дисиденти Валерія Новодворська і Семен Глузман", - заявила Тимошенко.

Політик упевнена, що зламати Савченко "путінському режиму" не вдасться. Вона також висловила сподівання, що після виборів Савченко вийде на свободу як депутат. "Після парламентських виборів Росія не матиме іншого виходу, як звільнити політичного в'язня Надію Савченко. Адже вона завдяки тому, що очолює наш виборчий список, отримає особливий дипломатичний статус", - пояснила Тимошенко.

Нагадаємо, що Савченко схопили в Луганській області, після чого доправили в СІЗО Воронежа. Росія звинувачує її в пособництві вбивству російських журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram