ГоловнаПолітика

МЗС України викликало російського посла через Надію Савченко

Міністерство вручить послові ноту протесту

МЗС України викликало російського посла через Надію Савченко
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України в середу, 24 вересня, викличе представника посольства РФ, якому вручить ноту протесту у зв'язку з інформацією про переведення в Москву льотчиці Надії Савченко, безпідставно затриманої і утримуваної в СІЗО Воронежа. Про це повідомив спікер МЗС України Євген Перебийніс, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Нами буде висловлено протест на дії російської сторони, яка не надала інформації про переведення громадянки України, як того вимагають міжнародні консульські конвенції", - сказав Перебийніс.

Окрім того, українська сторона вимагатиме відвідин затриманої Надії Савченко українським консулом, як вимагає ст. 13 консульської конвенції між Україною і Росією.

Нагадаємо, адвокат Марк Фейгін сьогодні заявив, що Савченко етапували з воронезького СІЗО в невідомому напрямку.

Згодом він повідомив, що українську льотчицю перевезли в Москву для проведення психологічної експертизи, призначеної судом.

Як відомо, наприкінці серпня суд у Воронежі продовжив до 30 жовтня арешт Савченко, яку СК РФ звинувачує у пособництві в убивстві двох кореспондентів ВДТРК. Захист Савченко заявив, що льотчицю збираються етапувати з Воронежа до Москви для проведення стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

Раніше в ЗМІ повідомляли, що Савченко написала відмову від спілкування з лікарями під час психолого-психіатричної експертизи. Лікарі ж заявили, що стан психіки льотчиці фахівці нібито зможуть визначити, не розмовляючи з нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram