ГоловнаСвіт

Адвокати оскаржать проведення психологічної експертизи для Савченко

Раніше російські лікарі заявили, що стан психіки льотчиці зможуть визначити, не розмовляючи з нею

Адвокати оскаржать проведення психологічної експертизи для Савченко
Надежда Савченко

Адвокати української льотчиці Надії Савченко оскаржать постанову про призначення їй стаціонарної психолого-психіатричної експертизи, повідомляє в понеділок, 1 вересня, її адвокат Микола Полозов.

Минулого тижня суд у Воронежі продовжив до 30 жовтня арешт Савченко, яку СК РФ звинувачує у посібництві у вбивстві двох кореспондентів ВДТРК.

Захист Савченко заявив, що льотчицю збираються етапувати з Воронежа до Москви для проведення стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

"Найближчим часом постанову про призначення стаціонарної експертизи щодо Надії Савченко оскаржать у судовому порядку", - написав Полозов у своєму Twitter.

Крім того, на своїй сторінці у Facebook Полозов зазначив, що скаргу подано на ім'я голови СК РФ Олександра Бастрикіна і на ім'я генпрокурора РФ Юрія Чайки. Також захист подав слідству клопотання про долучення першої партії доказів непричетності Савченко до інкримінованих їй дій.

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що Савченко написала відмову від спілкування з лікарями під час психолого-психіатричної експертизи. Лікарі заявили, що стан психіки льотчиці фахівці нібито зможуть визначити, не розмовляючи з нею.

Зараз Савченко перебуває у слідчому ізоляторі Воронежа. Її звинувачують в посібництві вбивству російських журналістів, хоча, як з'ясував захист, вона потрапила в полон до бойовиків ще до їхньої загибелі.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3 окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. У антитерористичній операції на Донбасі брала участь як доброволець батальйону "Айдар".

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. За її словами, "з мішком на голові" її доставили до Воронежа, де і судять. При цьому в СК РФ стверджують, що затримали Савченко в Росії, куди вона нібито в'їхала як біженка.

Кореспондента газети "Вести" Ігор Корнелюк і відеоінженера ВДТРК Антон Волошин, чию смерть ставлять у провину Савченко, 17 червня вбили під час мінометного обстрілу району селищ Металіст і Мирне під Луганськом на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram