ГоловнаСвіт

Китай виступив проти нових санкцій ЄС щодо Росії

У Пекіні політичне рішення вважають єдиним виходом з української кризи

Китай виступив проти нових санкцій ЄС щодо Росії
Пресс-секретарь МИД КНР Цинь Ган
Фото: EPA/UPG

Китай в понеділок виступив проти введення додаткових санкцій щодо Росії у відповідь на введення російських військ на територію України.

Як повідомляє 1 вересня агентство Рейтер, в Пекіні заявили, що нові санкції лише ускладнять кризу у ситуації на сході України.

Напередодні лідери Євросоюзу наказали Єврокомісії розробити нові санкції проти Росії до 7 вересня. Євросоюз також закликав Росію негайно відкликати війська з України.

"Політичне рішення є єдиним виходом, санкції не допоможуть вирішити основні проблеми в Україні, - сказав прес-секретар МЗС КНР Цинь Ган на щоденному брифінгу. - Це може призвести до нових чинників, які ще більше ускладнять ситуацію".

Китай дуже обережно і стримано відреагував на кризу в Україні. При цьому, не бажаючи псувати стосунки зі своїм ключовим союзником в особі Росії, Пекін не коментував референдум в Криму про приєднання до Росії, щоб не створювати прецеденту для власних неспокійних регіонів, таких як Тибет.

Разом з тим Китай заявив, що хотів би й надалі розвивати "дружнє співробітництво" з Україною, а також поважає її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Як постійний член Ради Безпеки, Китай кілька разів ветував введення санкцій.

Представник МЗС також закликав сторони конфлікту зберігати спокій і стриманість та "уникати подальших дій, які можуть призвести до ескалації напруженості".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія і далі перекидає на Донбас військову техніку та найманців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram