ГоловнаСвіт

Британські інспектори здійснять спостережний політ над Росією

Росіяни, зі свого боку, виконають спостережний політ над Німеччиною

Британські інспектори здійснять спостережний політ над Росією

Представники Великобританії виконають спостережний політ над територією Росії з 1 по 5 вересня в рамках міжнародного Договору про відкрите небо.

Про це повідомляє 1 вересня РИА Новости з посиланням на тимчасово виконуючого обов'язки начальника національного Центру зменшення ядерної небезпеки Руслана Шишина.

За його словами, британці здійснять політ на шведському літаку Saab-340b, оснащеному аерофотокамерами. Російські фахівці проконтролюють дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої Договором апаратури спостереження.

Росіяни, зі свого боку, виконають спостережний політ над Німеччиною на літаку Ан-30Б з аеродрому відкритого неба Кельн - Бонн. Порядок застосування апаратури контролюватимуть представники Італії.

Договір про відкрите небо підписали 1992 року в Гельсінкі. У ньому беруть участь 34 держави. Росія ратифікувала угоду 26 травня 2001 року. Спостережні польоти здійснюють над Росією, США, Канадою та країнами Європи. Основні завдання договору - зміцнення довіри, сприяння спостереженню за виконанням угод в галузі контролю над озброєннями, розширення можливостей для запобігання кризам і для врегулювання кризових ситуацій у рамках ОБСЄ та інших міжнародних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram