ГоловнаСвіт

У Туреччині 33 поліцейських затримано за підозрою у змові, - ЗМІ

Серед підозрюваних є кілька осіб із найближчого оточення Ердогана

У Туреччині 33 поліцейських затримано за підозрою у змові, - ЗМІ
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Кілька десятків турецьких поліцейських, в тому числі колишнього начальника фінансового підрозділу поліції, затримано в понеділок, 1 вересня, за підозрою в антиурядовій змові.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на правоохоронні органи, інформує агентство Рейтер

За даними телекомпанії NTV, видано ордери на арешт 33 поліцейських, підозрюваних у "спробі повалити уряд". Поліція наразі не коментувала ці повідомлення.

Повідомляється, що затримані прослуховували телефони президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, який раніше був прем'єр-міністром Туреччини. Більш того, серед підозрюваних опинилися кілька людей з його найближчого оточення.

З грудня 2013 року в Туреччині заарештовано понад 100 співробітників правоохоронних органів, які, за словами Ердогана, брали участь у змові проти нього. Деякі з них досі перебувають під вартою в очікуванні суду.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2013 року в Туреччині вибухнув гучний корупційний скандал. Тоді турецька поліція провела масштабну операцію у справі про корупцію, заарештувавши загалом понад два десятки осіб, серед яких відомі бізнесмени і високопоставлені політики з близького оточення Ердогана. Він відповів на ці дії масовими звільненнями поліцейських і суддів.

Сам Ердоган звинуватив у всіх цих подіях свого колишнього соратника, ісламського проповідника Фетуллу Гюлена, який проживає у США. На думку нинішнього президента, Гюлен створив у Туреччині паралельну систему управління державою, що складається з судів, поліції і прокуратури, в яких працюють виключно його прихильники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram