ГоловнаСвіт

Новий уряд Туреччини складатиметься із союзників Ердогана, - ЗМІ

Прем'єром Туреччини стане нинішній голова МЗС країни

Новий уряд Туреччини складатиметься із союзників Ердогана, - ЗМІ
Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Обраний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган має намір зберегти свій вплив на політику країни після інавгурації, у зв'язку з чим очікується, що склад нового уряду Туреччини практично не зміниться.

Про це 20 серпня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на високопоставлених представників правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР).

Так, пост прем'єр-міністра Туреччини, швидше за все, займе нинішній голова МЗС країни Ахмет Давутоглу. Про це повідомив нинішній президент країни Абдулла Гюль.

Читайте также: Що обирає Туреччина

Представники ПСР повідомили Рейтер, що свої посади збережуть і міністри, які відповідають за економіку країни, а близькі союзники Ердогана, в тому числі його головний помічник Ялчин Акдоган і голова розвідки Хакан Фідан, ймовірно, отримають портфелі міністрів.

Чинного прем'єра Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана обрали президентом 10 серпня. Він отримав підтримку понад 51% виборців і приступить до виконання своїх нових обов'язків 28 серпня. За день до цього Ахмет Давутоглу має бути затверджений лідером ПСР, яка вважається помірно ісламістською.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram