ГоловнаСвіт

В КНР високопосадовця-залізничника засудили до страти

За даними слідства, за 6 років на посаді чиновник набрав хабарів на $3,3 млн

В КНР високопосадовця-залізничника засудили до страти
архив

В Китаї колишнього голову управління залізниць міста Куньмін (провінція Юньнань) Вень Цінляна засудили до смертної кари з відтермінуванням на два роки, повідомляє 20 серпня агентство "Сіньхуа".

Вень Цінляна визнали винним у хабарництві і перевищенні службових повноважень. За даними слідства, за шість років Вень набрав хабарів на 20 млн юанів ($3,3 млн). За ці гроші він надавав різні послуги у просуванні по службі, а також допомагав приватним компаніям в отриманні держпідрядів.

Справу Вень Цінляна пов'язують з масштабною антикорупційної компанією, яка зараз проходить в КНР. На сьогодні під слідством перебувають десятки чиновників високого рангу і топ-менеджерів державних компаній.

Вирок "смертна кара з відтермінуванням" зазвичай означає в КНР довічне ув'язнення - за умови, що засуджений буде демонструвати зразкову поведінку.

Раніше до такого ж покарання засудили колишнього міністра залізниць Китаю Лю Чжіцзюня - він звинувачувався в отриманні хабарів на суму 64,6 млн юанів ($10,5 млн). Окрім того, у нього конфіскували майно і позбавили політичних прав довічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram