ГоловнаСвіт

Латвія планує постачати продукти армії США у Європі

У Вашингтоні пропозицією Риги зацікавилися

Латвія планує постачати продукти армії США у Європі
Фото: id77.livejournal.com

Постраждалі від контрзаходів Росії латвійські виробники продуктів зможуть постачати їх армії США в Європі, заявив у вівторок журналістам міністр транспорту Латвії Анрійс Матісс.

Наразі продуктами з Латвії переважно забезпечується військовий контингент США та НАТО в Афганістані. Матісс запропонував американському командуванню розглянути можливість постачання армії США в Європі продуктів з Латвії.

"Можливість постачати продовольчими товарами військовий контингент США також і в Європі не тільки сприяла б диверсифікації цільового ринку латвійських виробників продовольства і перевізників, а й збільшила б внесок Латвії у зміцнення європейських структур безпеки та стратегічної співпраці з США", - сказав Матісс.

Міністр зазначив, що його пропозиція викликала інтерес у американської сторони.

Нагадаємо, Росія 7 серпня у відповідь на санкції з боку Заходу на рік обмежила імпорт низки товарів з країн, які ввели проти неї санкції: США, держав ЄС, Канади, Австралії та Норвегії. До відповідного списку потрапили яловичина, свинина, фрукти, птиця, сири і молочна продукція, горіхи та інші продукти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram