ГоловнаСвіт

Туреччина розширить ринок збуту продуктів у Росії

Москва має намір розширювати співпрацю з Анкарою

Туреччина розширить ринок збуту продуктів у Росії
Фото: segodnya.ua

Росія відкриває для Туреччини нові ринки збуту продукції, яку раніше не експортували, зокрема - продукти харчування і тваринництво.

Про це заявив РИА Новости після першого раунду переговорів з турецькою стороною представник делегації Россільгоспнагляду в Анкарі в середу, 13 серпня.

Зараз в турецькій столиці тривають переговори між делегацією Россільгоспнагляду на чолі з помічником глави відомства Олексієм Алексєєнком та керівництвом міністерства продовольства, сільського господарства та тваринництва Туреччини, яке очолює заступник міністра Мінсільгоспу Туреччини Ніхатом Пакділем.

"Ми домовилися про відкриття для турецьких експортерів досить великих поставок на російський ринок, причому тієї продукції, яка раніше не поставлялася - молочна продукція, харчові яйця, племінні тварини", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що сторони концентруються на всіх товарах, які мають інтерес для ринку. "Практично все, що виробляє Туреччина в харчовій промисловості, може знайти покупця і компанію-партнера в Росії", - підкреслило джерело.

За його словами, поставки традиційних видів продукції також збільшаться: "Ми також збільшимо поставки риби, відкриваються поставки м'яса. За обсягами сказати не можу - ми, як держава, відкриваємо можливості, а далі бізнес їх наповнюватиме".

"Список турецьких компаній суттєво розшириться. Наскільки - сказати наразі не можу. Ми отримали попередню пропозицію про результати інспекції турецької ветеринарної служби цих підприємств. Але ці списки, гарантії та результати інспекцій перевірять наші експерти, і якщо вони вважатимуть, що такі-то підприємства можуть увійти до відповідного реєстру, ми їх включимо", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 7 серпня Москва на рік ввела заборону на окремі види сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції відносно Росії. У списку товарів, імпорт яких обмежено, опинилися, зокрема, яловичина, свинина, фрукти, птиця, сири і молочна продукція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram