ГоловнаСвіт

МЗС Латвії викликав посла РФ "на килим" у зв'язку із заявою Жириновського

Лідер ЛДПР раніше в інтерв'ю передбачив знищення Польщі та країн Балтії

МЗС Латвії викликав посла РФ "на килим" у зв'язку із заявою Жириновського
Фото: id77.livejournal.com

МЗС Латвії викликало посла Росії в Ризі Олександра Вешнякова у зв'язку з висловлюванням віце-спікера Держдуми РФ Володимира Жириновського.

Про це 13 серпня повідомив голова МЗС Латвії Едгар Рінкевич у своєму аккаунті в Twitter.

Міністр повідомив, що має намір попросити у російського посла детальних роз'яснень щодо висловлювань Жириновського в інтерв'ю телеканалу "Россия 24". Віце-спікер Держдуми і лідер ЛДПР раніше в інтерв'ю телеканалу передбачив знищення Польщі та країн Балтії.

Раніше в середу МЗС Польщі викликав посла РФ у Варшаві Олександра Алексєєва "на килим".

В інтерв'ю телеканалу "Россия 24" Жириновський заявив, що в разі військового конфлікту між Росією і Україною Польщу та балтійські країни "знищать". "Прибалтика, Польща - вони взагалі приречені. Їх зметуть. Нехай вони схаменуться, ці керівники маленьких, карликових держав подумають, як вони себе підставляють. Винні тільки вони, тому що ми не можемо допустити, щоби з їхньої території злетіли ракети, літаки, спрямовані в бік Росії", - повідомив політик.

У тому самому інтерв'ю Жириновський заявив, що рішення про початок третьої світової війни може прийняти тільки президент Росії Володимир Путін, і що це рішення вже прийнято. Представники комітету Держдуми з етики пообіцяли перевірити висловлювання віце-спікера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram