ГоловнаСвіт

Посла РФ викликали в МЗС Польщі

У зв'язку із заявами Жириновського про знищення цієї держави

Посла РФ викликали в МЗС Польщі
Радослав Сикорский
Фото: EPA/UPG

МЗС Польщі викликав посла Росії у Варшаві Олександра Алексєєва у зв'язку з заявами віце-спікера Держдуми Володимира Жириновського про знищення цієї держави.

Про це повідомляє газета Rzeczpospolita з посиланням на міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського.

На запитання телеканалу Polsat News, чи прийняв Сікорський всерйоз слова Жириновського, глава польського зовнішньополітичного відомства відповів: "Ми запросили сьогодні посла РФ в МЗС і запитали його про позицію російської влади. Жириновський - представник опозиції. Ми мали висловити протест проти цих скандальних слів".

Міністр закордонних справ Польщі також зазначив, що не може процитувати зміст розмови з послом. Але підкреслив, що "факт цієї розмови, звичайно, зазначила російська влада".

В інтерв'ю телеканалу "Россия 24" Жириновський заявив, що в разі військового конфлікту між Росією і Україною Польщу та балтійські країни "знищать". "Прибалтика, Польща - вони взагалі приречені. Їх зметуть. Нехай вони схаменуться, ці керівники маленьких, карликових держав подумають, як вони себе підставляють. Винні тільки вони, тому що ми не можемо допустити, щоб з їх території злетіли ракети, літаки, спрямовані в бік Росії", - повідомив політик.

У тому самому інтерв'ю Жириновський заявив, що рішення про початок третьої світової війни може прийняти тільки президент Росії Володимир Путін, і що це рішення вже прийнято. Представники комітету Держдуми з етики пообіцяли перевірити висловлювання віце-спікера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram