ГоловнаСвіт

Ліберія отримає експериментальну вакцину від лихоманки Ебола

Препарат проти вірусу відправлять для лікування ліберійських медиків

Ліберія отримає експериментальну вакцину від лихоманки Ебола
Ученый работает с вирусом Эбола
Фото: EPA/UPG

США і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) схвалили забезпечення Ліберії експериментальною вакциною від лихоманки Ебола, епідемія якої спалахнула в Західній Африці.

Про це у вівторок, 12 серпня, повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, президент США Барак Обама спільно з Управлінням санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів задовольнив запит своєї ліберійської колеги Еллен Джонсон-Серліф про надання сироватки. Експериментальний препарат, як очікується, доправлять в африканську країну вже цього тижня.

Генеральний директор ВООЗ Маргарет Чен також санкціонувала доставку додаткової партії експериментальної вакцини. При цьому вона зазначила, що препарат проти лихоманки Ебола відправлять для лікування ліберійських медиків.

7 серпня влада Ліберії ввела надзвичайний стан через небезпечний вірус. "Невігластво і бідність, а також укорінені релігійні та культурні традиції сприяють поширенню хвороби", - заявила Еллен Джонсон-Серліф у телезверненні до нації.

Спалах лихоманки почався в лютому цього року у Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне та Ліберію. За останніми даними ВООЗ, вірус уже забрав життя 1013 осіб, усього зареєстровано більш ніж 1800 випадків захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram