ГоловнаСвіт

ЄС спробує відмовити Латинську Америку від експорту продуктів у РФ

Бразилія і Чилі сподіваються отримати зиск від заборони постачань у РФ європейської продукції

ЄС спробує відмовити Латинську Америку від експорту продуктів у РФ

Євросоюз планує провести переговори з низкою країн Латинської Америки, зокрема з Бразилією та Чилі, щоб відмовити їх від постачань у Росію своєї сільськогосподарської продукції.

Про це пише The Financial Times із посиланням на посадовця ЄС.

За даними видання, Бразилія доручила приблизно 90 новим м'ясокомбінатам негайно почати експорт курятини, яловичини та свинини в Росію, а Чилі сподівається отримати основну вигоду від російського ембарго на європейську рибу. Така активність у сільськогосподарській галузі цих держав "стурбувала Брюссель", зазначає газета.

"Ми будемо вести переговори з країнами, які потенційно можуть замінити наш експорт на російський ринок. Ми очікуємо, що вони утримаються від отримання недобросовісної вигоди зі сформованої нині ситуації", - заявив чиновник ЄС на брифінгу щодо ситуації в Україні.

Він припустив, що окремі компанії можуть підписати нові контракти з Росією, однак, за його словами, буде досить важко знайти виправдання країнам, які скористаються ситуацією і постараються зайняти звільнені місця ЄС, США, Норвегії й Австралії.

Нагадаємо, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії. 7 серпня у відповідь на санкції, які Захід ввів проти Росії через події в Україні, Москва оголосила про повну заборону на постачання яловичини, свинини, овочів і фруктів, м'яса птиці, риби, сирів, молока і молочних продуктів із країн Євросоюзу, з Австралії, Канади, Норвегії та зі США. Обмеження вводять на один рік. Ембарго на продукти не торкнулося дитячого харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram