ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС готовий виділити 2,5 млн євро гуманітарної допомоги для України

Порошенко заявив про готовність до обговорення ситуації на Донбасі в Нормандському або Женевському форматі

ЄС готовий виділити 2,5 млн євро гуманітарної допомоги для України
Архив
Фото: Макс Левин

Євросоюз готовий виділити 2,5 млн євро на гуманітарну допомогу для України. Про це під час телефонної розмови з президентом Петром Порошенком повідомив президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу, інформує прес-служба президента.

У бесіді сторони обговорили ситуацію на Донбасі, а також ініціативу українського президента щодо здійснення міжнародної гуманітарної місії для Луганська під егідою Міжнародного комітету Червоного хреста.

Порошенко заявив про готовність до багатостороннього міжнародного обговорення врегулювання ситуації на Донбасі в Нормандському або Женевському форматі. Глава держави висловив побажання, щоб "українське питання" внесли до порядку денного і воно отримало належну увагу на наступному засіданні Європейської ради 30 серпня.

У свою чергу Баррозу підтримав ініціативу президента України про гуманітарну місію і чітку позицію країни з приводу того, що допомогу мають надавати згідно з міжнародним правом. Він також повідомив, що Європейський союз готовий виділити 2,5 млн євро на гуманітарну допомогу для України. При цьому він закликав до створення спеціального координаційного механізму для надання гуманітарної допомоги та переміщення переселенців.

Крім цього, Порошенко і Баррозу також обговорили графік імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, питання енергетичної співпраці і відновлення переговорів щодо газу в тристоронньому форматі ЄС-Україна-Росія. Порошенко запросив Баррозу відвідати з візитом Київ. Той у свою чергу подякував за запрошення і повідомив, що він розглядає можливість відвідати Київ для участі в міжнародній конференції "Ялтинська європейська стратегія" на початку вересня.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко обговорив питання гуманітарної допомоги з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Державним

секретарем США Джоном Керрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram