ГоловнаСвіт

Міноборони Росії відзвітувало про завершення навчань біля кордону з Україною

У Міноборони РФ стверджують, що навчання проводилися за тисячу кілометрів від кордону з Україною

Міноборони Росії відзвітувало про завершення навчань біля кордону з Україною

Командно-штабні навчання Збройних сил Російської Федерації, які відбувалися на території Росії з 4 серпня, завершено.

Про це повідомили в Міноборони РФ, пише "Интерфакс".

"Сьогодні, 8 серпня 2014 року, на полігоні "Ашулук" в Астраханській області завершилися планові навчання Військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони, які проводились під керівництвом головнокомандувача ВПС", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Навчання, які проводились із 4 серпня, викликали стурбованість США. На думку офіційного представника Держдепартаменту Джен Псакі, маневри такого роду є "провокаційними" і служать лише для ескалації напруженості на російсько-українському кордоні.

У Міноборони РФ такі побоювання назвали безпідставними. Представник російського військового відомства того ж дня заявив журналістам, що астраханський полігон "Ашулук" розташовано майже за тисячу кілометрів від російсько-українського кордону.

Українська влада також висловлювала стурбованість військовими навчаннями РФ. Зокрема, як зазначив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, якщо 9 серпня не відбудеться руху назад учасників навчань, то "це вже зовсім інша ситуація".

"Ми чекаємо, коли завершаться ці навчання, і якщо відбувається відведення військ, то це були навчання. Якщо ні - то було щось інше", - сказав Лисенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram