ГоловнаПолітика

Сікорський повідомив про зниження загрози вторгнення Росії в Україну

Міністр говорить про діалог РФ з українською владою

Сікорський повідомив про зниження загрози вторгнення Росії в Україну
Радослав Сикорский
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що загроза вторгнення російської армії в Україну знизилася, оскільки Москва погодилася послати конвой гуманітарної допомоги під егідою Червоного Хреста.

Про це повідомляє Reuters.

"Сьогодні ми в дещо кращому становищі, ніж кілька днів тому, коли здавалося, що виникла загроза вторгнення конвою з озброєним ескортом на територію України", - сказав Сікорський.

"Сьогодні ми повинні визнати, що російська влада спробувала почати діалог з українською владою і Міжнародним Комітетом Червоного Хреста", - додав міністр.

Нагадаємо, напередодні міністерство закордонних справ Росії заявило, що у склад скерованої в Україну гуманітарної допомоги входять продукти харчування, медикаменти, електрогенератори. Вантаж доправлять через узгоджений між російською і українською сторонами пункт пропуску "Шебекіне-Плетньовка" на кордоні Бєлгородської (Російська Федерація) і Харківської (Україна) областей. Після перетину російсько-українського кордону колона проїде під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Україна спочатку наполягала на перевантаженні допомоги з російських автомобілів, проте згодом, як повідомили в МЗС РФ, відмовилася від цієї ідеї - вантаж лише проінспектують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram