ГоловнаПолітика

Штаб АТО: РФ направила у прикордонну зону з Україною артилерійську обслугу

Ведуться обстріли мирних поселень, "зелених коридорів" і позицій сил АТО

 Штаб АТО: РФ направила у прикордонну зону з Україною артилерійську обслугу
Архив
Фото: EPA/UPG

Командування Збройних Сил Російської Федерації направило в прикордонну зону з Україною артилерійську обслугу з різних округів Російської Федерації і курсантів-артилеристів.

Про це йдеться у зведеннях прес-центру АТО про зміни в оперативній обстановці за станом на 19.00 12 серпня.

"Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО, в тому числі з території Російської Федерації. Як повідомило джерело, обстріли мирних поселень, "зелених коридорів" і позицій українських військовослужбовців набули особливо цинічного характеру. Командуванням Збройних Сил Російської Федерації прийнято злочинне рішення про направлення в прикордонну зону з Україною артилерійської обслуги з різних округів Російської Федерації і курсантів-артилеристів. Обслуга проводить бойові стрільби по вказаних цілях", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що незаконні збройні формування на території України продовжують здійснювати опір силам АТО. У свою чергу наші війська продовжують заходи щодо блокування груп бойовиків від основного транспортного напрямку сполучення з Російською Федерацією, а також остаточного оточення Луганська.

"Бойовики з останніх сил на останньому видиху намагаються утримати під контролем міста Іловайськ, Горлівка, Шахтарськ, Єнакієве", - сказано в повідомленні.

Із застосуванням артилерії, мінометів і стрілецької зброї обстріляно позиції піхотинців і десантників поблизу населених пунктів Вергунівській Роз'їзд, Земляне, Веселий Яр, Верхня Кринка. Також протягом дня обстріляно блокпост неподалік від населеного пункту Сабівка. Неподалік від населеного пункту Кумачове на фугасі підірвалася машина супроводу.

З боку Російської Федерації було двічі обстріляно блокпости поблизу Нижньотеплого і позиції піхотинців неподалік Степанівки.

Нагадаємо, у вівторок сили АТО звільнили Первомайськ, Камишеваху і Калинове в Луганській та Вуглегірськ у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram