ГоловнаПолітика

Росія відволікає увагу "гуманітарним конвоєм" від інших загроз, - екс-радник Путіна

Ніхто не знає, чи прямують схожі колони в Луганську та Донецьку області

Росія відволікає увагу "гуманітарним конвоєм" від інших загроз, - екс-радник Путіна
Фото: inforesist.org

"Гуманітарний конвой" відволікає увагу від інших загроз на українсько-російському кордоні, до того ж отримання такого вантажу від агресора неприйнятне за умов бойових дій.

Таку думку висловив екс-радник російського президента Андрій Ілларіонов, повідомляє hromadske.tv.

"Зараз увагу прикуто до колони, яка прямує через Воронеж у Харківську область. Ніхто не знає про такі самі чи схожі колони, які, можливо, зараз прямують до Луганської та Донецької областей", - вважає Ілларіонов.

Ілларіонов вважає, що Росія може скористатися відкриттям кордону і скерувати в Україну вантажівки з чим завгодно всередині.

"У ситуації бойових дій відкриття кордону агресорові, який нібито везе гуманітарну допомогу, неприйнятне", - вважає Ілларіонов.

Нагадаємо, 11 серпня Петро Порошенко запропонував організувати гуманітарну місію під егідою Червоного Хреста. Цю ідею вже підтримав президент США Барак Обама.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія теж вирішила скерувати в Україну "гуманітарний конвой".

В Адміністрації президента України заявили, що допомогу слід прийняти на узгоджених з Україною пунктах пропуску та передати представникам Червоного Хреста. При цьому Україна заявила, що не впустить на свою територію російський конвой.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram