ГоловнаПолітика

Порошенко і Меркель засудили мародерство і поведінку терористів із загиблими пасажирами "Боїнга"

Припинення постачання терористам важкої техніки і зброї через кордон - ключове завдання

Порошенко і Меркель засудили мародерство і поведінку терористів із загиблими пасажирами "Боїнга"
Архив
Фото: GermanForeignOffice

Президент України Петро Порошенко мав телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, протягом якої поінформував про ситуацію на Донбасі і зусилля України в організації максимально прозорого та ефективного міжнародного розслідування терористичного акту, наслідком якого став збитий літак "Малайзійських авіаліній" і загибель сотень людей. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Президент України наголосив, що Україна разом з міжнародною спільнотою повинна дати рішучу відсіч міжнародному тероризму і зупинити тих, хто скеровував терористів, забезпечував їх зброєю і далі підтримує їх.

"Факти мародерства, крадіжок кредитних карток, особистих речей, те, як терористи поводяться з тілами загиблих, виходить за рамки людської моралі", - зазначив Порошенко. Меркель підтвердила, що такі дії є неприпустимими.

Співрозмовники погодилися, що припинення постачань терористам важкої техніки і зброї через російсько-український кордон є ключовим завданням. Режим моніторингу та верифікації

під контролем ОБСЄ і на пунктах пропуску, і вздовж кордону є критично важливим.

Порошенко і Меркель домовилися й надалі бути на прямому контакті для координації дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram